Bokhyllor

”Unika skräddarsydda möbler med anor från 1950 talet”

1951-1952 påbörjades samarbetet med Eidsvolls möbelfabrik i Norge i form avett byggbart bokhyllesystem som utvecklades av disponent Nils Ståhl och som fick namnet Polyform.

Polyformserien är unik i svensk möbelhistoria då den fortfarande, än i dag, kompletteras. På senare tid har Polyform minskat i serietillverkning och tillverkar till stor del skräddarsydda hyllor efter kundens tycke och smak.

Polyform.

Vi tillverkar inte bara bokhyllor i vår fabrik. Sedan år 2011 har vi siktat in oss på alla sorters planmöbler men bokhyllor är vår största tillverkning i gamla snickeriet.

Bokhyllan AB

Vår största återförsäljare av specialtillverkade möbler är Bokhyllan AB i Stockholm. Där finns en utställning av en del av de bokhyllor som vi har tillverkat på Polyform i Vimmerby. 

Special är vår specialitet.

Varför ha något som någon annan redan har? Vi gör planmöbler helt efter kundens önskemål. Vi arbetar med både massiva träslag och fanerade produkter med högsta kvalitet på skivmaterial och komponenter från de största tillverkarna i Europa.

Modernaste maskinparken.

Vi har en ny maskinpark att använda oss av i vår tillverkning av möbler. Vårat företag är ett av de största tillverkarna på kök i Sverige. Vi håller oss alltid med den senaste tekniken i maskiner och inom kunskap.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår